Anteeks kun nyt jäi pari luukkua välistä, en ollut viikonloppuna kotona eli en päässyt koneelle julkasemaan uusia luukkuja. Tän luukun aiheena on leipominen :)
ARABIALAINEN MAUSTEKAKKU
200 g voita/margariinia
4 dl sokeria
3 kananmunaa
5 dl vehnäjauhoja
1/2 tl soodaa
1/4 tl leivinjauhetta
vajaa 1 tl suolaa
1 tl kanelia
2,5 rkl kaakaojauhetta
1 dl maitoa
1 dl kuohu-/vispikermaa
1 tl vaniljasokeria
Kuorrutus:
50 g voita/margariinia
1 kananmunan keltuainen
1/2 pkt tomusokeria
1/2 rkl kaakaojauhetta
1 tl kanelia
2 rkl kuumaa kahvia
+ vuoan voiteluun ja korppujauhottamiseen tietenkin voita/margariinia ja korppujauhoja.
1. Voitele ja korppujauhota vuoka. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
2. Pehmennä voita hieman ja laita se kulhoon. Lisää kulhoon sokeri.
3. Vatkaa sokeri ja voi vaahdoksi. Lisää kananmunat yksitellen ja vatkaa tasaiseksi.
4. Sekoita kuivat aineet vaniljasokeria lukuun ottamatta erillisessä kulhossa.
5. Sekoita kerma ja maito keskenään erillään muista aineista.
6. Lisää kuivat aineet ja kermamaitosekoitus vuorotellen taikinaan. Lisää taikinaan viimeisenä vaniljasokeri.
7. Kaada taikina vuokaan ja paista sitä 175 asteessa 50-60 minuuttia.
Kuorrutus:
1. Pehmennä voi.
2. Erottele kananmunan keltuainen valkuaisesta. Lisää keltuainen voin sekaan ja vatkaa tasaiseksi.
3. Lisää sekaan kuivat aineet ja sekoita.
4. Lisää kahvi ja sekoita. Anna kuorrutteen hieman jähmettyä jääkaapissa.
5. Odota, että kakku on kunnolla jäähtynyt. Pursota kuorrutus jäähtyneen kakun päälle. Lisää halutessasi manteliruohetta kakun päälle.
Ja voilá!
Ainemäärät on kuvissa siksi niin suuria, kun tehtiin kolminkertanen taikina :)
Kuorrutus:
50 g voita/margariinia
1 kananmunan keltuainen
1/2 pkt tomusokeria
1/2 rkl kaakaojauhetta
1 tl kanelia
2 rkl kuumaa kahvia
+ vuoan voiteluun ja korppujauhottamiseen tietenkin voita/margariinia ja korppujauhoja.
1. Voitele ja korppujauhota vuoka. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
2. Pehmennä voita hieman ja laita se kulhoon. Lisää kulhoon sokeri.
3. Vatkaa sokeri ja voi vaahdoksi. Lisää kananmunat yksitellen ja vatkaa tasaiseksi.
4. Sekoita kuivat aineet vaniljasokeria lukuun ottamatta erillisessä kulhossa.
5. Sekoita kerma ja maito keskenään erillään muista aineista.
6. Lisää kuivat aineet ja kermamaitosekoitus vuorotellen taikinaan. Lisää taikinaan viimeisenä vaniljasokeri.
7. Kaada taikina vuokaan ja paista sitä 175 asteessa 50-60 minuuttia.
Kuorrutus:
1. Pehmennä voi.
2. Erottele kananmunan keltuainen valkuaisesta. Lisää keltuainen voin sekaan ja vatkaa tasaiseksi.
3. Lisää sekaan kuivat aineet ja sekoita.
4. Lisää kahvi ja sekoita. Anna kuorrutteen hieman jähmettyä jääkaapissa.
5. Odota, että kakku on kunnolla jäähtynyt. Pursota kuorrutus jäähtyneen kakun päälle. Lisää halutessasi manteliruohetta kakun päälle.
Ja voilá!
Ainemäärät on kuvissa siksi niin suuria, kun tehtiin kolminkertanen taikina :)
oi näyttääpä hyvälle ! :p
VastaaPoistahyvää se olikin :)
Poista